Insikt

Insikt är vår blogg. Här kan du bevaka marknaden och andra viktiga händelser som påverkar din förmögenhet. Vi delar med oss av våra tankar och tips. Vi fyller bloggen med artiklar, podcast, intervjuer och annat innehåll som hjälper dig att ta smartare beslut i livet, nu och i framtiden.​

Marknad
2021-06-14

Transaktionsmarknaden under pandemiåret – hög- eller lågtryck?

Marknaden för transaktioner sattes i ett avvaktande läge med covid-19, men pandemiår till trots hindrade inte svenska transaktionsmarknaden från att avsluta på topp med en högre transaktionsvolym än rekordåret 2019.

Läs mer
Förmögenhetspodden
2021-06-11

Blir Kina först med att lansera en egen digital valuta?

I senaste avsnittet av Förmögenhetspodden pratar vi om industrikonjunkturen, Kinas ekonomiska politik och lanseringen av en e-Yuan. Är den nya digitala statsvalutan ett hot mot dollarn och är det förvånande att USA inte är först?

Läs mer
Nyheter
2021-06-09

Burenstam & Partners rekryterar ytterligare två kollegor

Rekryteringsresan fortsätter för Burenstam & Partners som nu anställer Malin Zöger och Cecilia Arkestad. Malin Zöger tillträder rollen Head of Accounting i Stockholm och Cecilia Arkestad blir ny Regional Manager i Malmö.

Läs mer
Annat / Nyheter
2021-06-08

Formuesforvaltning och Burenstam & Partners mottar internationellt pris för digital innovation

Burenstam & Partners har tillsammans med sitt moderbolag (Formuesforvaltning) mottagit priset för årets digitala initiativ för utveckling och implementering av en hybrid rådgivningsprocess.

Läs mer
Marknad
2021-06-08

Marknadsbrev juni 2021

Flera indikationer pekar nu mot att den globala industrikonjunkturen har nått en topp de senaste månaderna. Detta innebär att sannolikheten för en temporär men tydlig nedgång inom industrin har ökat det närmaste halvåret.

Läs mer
Förmögenhetspodden
2021-05-19

Vad blir centralbankernas nästa steg?

Vi tar pulsen på den globala tillväxten, kommenterar de geopolitiska spänningarna och går in på centralbankernas nästa steg. Och vad händer med Bitcoin som rasat med 33 procent sedan toppen i februari?

Läs mer
Hållbarhet
2021-05-18

Pollen Street vinner ESG-pris

Burenstam & Partners kunder är investerade i Pollen Street Capital som gett en god riskjusterad avkastning. Nyligen mottog PE-bolaget ett hållbarhetspris av Capital Finance International för sitt engagemang på området.

Läs mer
Hållbarhet
2021-05-12

Ökat fokus på hållbarhet inom private equity

Det har varit ett ökat fokus på hållbarhet de senaste åren. Detta ser man tydligt när private equity-fonder ska hämta in kapital, som i sin tur har en påverkan på vilka investeringsbeslut som fattas.

Läs mer
Nyheter
2021-05-11

Vi välkomnar Helena von der Esch och Michael Ryderstedt!

Burenstam & Partners har rekryterat Helena von der Esch och Michael Ryderstedt. Duon stärker upp teamet på Nybrogatan i Stockholm och den femåriga expansionsfasen man just nu befinner sig i.

Läs mer
Nyheter
2021-05-11

Ny vice vd hos Burenstam & Partners

Ola Arvidsson har utsetts till ny vice vd på Burenstam & Partners. Ola Arvidsson tillträdde sin nya roll 5 maj 2021.

Läs mer
Marknad
2021-05-07

Marknadsbrev maj 2021

Lägre virussmitta, ökad vaccination och mindre restriktioner möjliggör ekonomisk återhämtning för Euroområdet, som hittills haft en svagare utveckling jämfört med Norden och USA. Men vad händer andra halvåret, och hur kan det påverka global tillväxt?

Läs mer

Önskar du träffa oss och lära dig mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få inspiration, bli uppdaterad och informerad. Registrera dig för vårt nyhetsbrev idag!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
close

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få inspiration, bli uppdaterad och informerad. Registrera dig för vårt nyhetsbrev idag!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.