Insikt

Insikt är vår blogg. Här kan du bevaka marknaden och andra viktiga händelser som påverkar din förmögenhet. Vi delar med oss av våra tankar och tips. Vi fyller bloggen med artiklar, podcast, intervjuer och annat inehåll som hjälper dig att ta smartare beslut i livet, nu och i framtiden.​

Samhällsengagemang
2020-10-23

Jenny Löhr om dagens filantropi: ”Mer än checkbook giving”

Allt fler väljer att gå in i rollen som filantroper, inte minst i tider då en pandemi härjar i världen. På Karolinska Institutet har det betytt mycket i kampen mot viruset. Jenny Löhr från KI berättar mer.

Läs mer
Bevara & Utveckla / Skapa / Trygghet
2020-10-23

Därför är en helhetlig rådgivning en viktig rådgivning

För den som vill få ut det mesta av sin förmögenhet krävs god planering – och en helhetssyn på förmögenheten. Det kan göra skillnad i det finansiella livet.

Läs mer
Marknad
2020-10-21

En dopad världsekonomi

En dopad ekonomi, det amerikanska valet och aktiemarknadens värdering. Det pratar vår chefsekonom Rose Marie Westman mer om i det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden – tillsammans med Lars Uppsäll, vd Burenstam & Partners.

Läs mer
Annat / Nyheter / Samhällsengagemang
2020-10-19

KI-professorn och överläkaren om pandemiläget

Vad spelar forskningen för roll i jakten på svar kopplat till Covid-19? Hur kommer hösten se ut – och när kan pandemin vara över? Vi träffade Jan Albert, professor och överläkare vid Karolinska Institutet, för att få en lägesrapport.

Läs mer
Nyheter
2020-10-09

Burenstamdagen 2020: What’s Next?

Att förstå vilka förändringar vi står inför är viktigare än någonsin. Det blir avgörande för att bevara dagens värden – och skapa nya.

Läs mer
Marknad
2020-10-08

Marknadsbrev oktober 2020

Återhämtningen i globala ekonomierna bygger på stimulanser till hushållen som inriktar sin konsumtion på varor snarare än tjänster. Detta ger en stark utveckling inom industrisektorerna som inte nödvändigtvis kommer följas upp senare, av en lika stark utveckling inom den Corona drabbade tjänstesektorn.

Läs mer
Skatt
2020-10-02

Har du koll på din skattesituation?

Här är poddavsnittet som gästas av Grant Thorntons skatterådgivare Catrin Åkerlund. Hon pratar om vikten av en skatteanalys, vilka frågor som varit extra viktiga för entreprenörer under Covid-19 – och vad man bör tänka på inför årsskiftet.

Läs mer
Nyheter
2020-10-02

Möt Hanna – Burenstam & Partners nya Lead Manager!

Vi välkomnar Hanna Thuresson till rollen som Lead Manager. Men vad gör en Lead Manager, och varför föll valet på Burenstam? Vi fick oss en pratstund med Hanna – och svar på frågorna. 

Läs mer
Entreprenörskap
2020-10-02

Skatteexpertens tips under Covid-19 – och inför årsskiftet

Här berättar skatterådgivaren Catrin Åkerlund om vikten av en skatteanalys, vilka frågor som varit extra viktiga för entreprenörer under Covid-19 – och vad man bör tänka på inför årsskiftet.

Läs mer
Nyheter
2020-09-15

Vi välkomnar Stefan Ahlskog, vår nya förmögenhetsrådgivare!

Stefan Ahlskog är namnet på Burenstam & Partners nytillskott inom förmögenhetsrådgivning. Stefan ansluter till kontoret på Nybrogatan i Stockholm.

Läs mer
Marknad
2020-09-15

Förmögenhetspodden september 2020

Går det att lita på börsen, eller inte? Det pratar vår chefsekonom Rose Marie Westman om tillsammans med vd Lars Uppsäll i det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden. Den globala BNP-utvecklingen och vilka de största riskerna är den kommande tiden tar även plats i avsnittet.

Läs mer

Önskar du träffa oss och lära dig mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få inspiration, bli uppdaterad och informerad. Registrera dig för vårt nyhetsbrev idag!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
close

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få inspiration, bli uppdaterad och informerad. Registrera dig för vårt nyhetsbrev idag!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.