Insikt

Insikt är vår blogg. Här kan du bevaka marknaden och andra viktiga händelser som påverkar din förmögenhet. Vi delar med oss av våra tankar och tips. Vi fyller bloggen med artiklar, podcast, intervjuer och annat inehåll som hjälper dig att ta smartare beslut i livet, nu och i framtiden.​

Marknad
2020-03-30

Hur kommer ekonomin att se ut efter viruskrisen? Det finns hopp

Samhället måste bestämma sig för vem som ska äga vad, skriver forskningschef Erling Røed Larsen i Housing Lab, Oslo Met.

Läs mer
Marknad
2020-03-26

Har historien svaret på ett klokt sparande i oroliga börstider?

Konsekvenserna av coronaviruset är svåra att överblicka. Bortom en snabb smittspridning har vi fått se extrema börsrörelser och ett oljepris som kollapsar och sprider oro på finansmarknader världen över. Kan vi dra lärdom av historiska börshändelser för att få svar på vad som kan vara bra att tänka på när det skakar – och när det kan tänkas vända igen? 

Läs mer
Marknad
2020-03-24

Det innebär regeringens miljardpaket för dig med anställda

Det var 16e mars som regeringen tog beslut om att – i spåren av coronaviruset – lansera ett krispaket på 300 miljarder till näringslivet. Likviditetsstöd över skattekonton, sjuklöneansvar och tillfälliga permitteringar är lite av innehållet i miljardpaketet. Här får du svar på vad det egentligen innebär och hur det kan användas. 

Läs mer
Marknad
2020-03-19

Regeringens krissatsning – 300 miljarder kronor till näringslivet

Regeringen presenterade nyligen en strategi om ett mångmiljardpaket till svenska företag under coronakrisen. Paketet, som landar på runt 300 miljarder kronor, ska mildra de ekonomiska konsekvenserna av och stötta företag i spåren av Covid-19. Det är välkommet bland krisdrabbade bolag som står handfallna – nu återstår att se hur det fungerar i praktiken.

Läs mer
Marknad
2020-03-19

Förmögenhetspodden – extra avsnitt mars 2020

Burenstam och Partners podcast Förmögenhetspodden tar upp olika långsiktiga och aktuella frågeställningar, med återkoppling till det senaste inom forskning och utveckling på områden som styr vår vardag.

Läs mer
Marknad
2020-03-12

Förmögenhetspodden – mars 2020

Burenstam och Partners podcast Förmögenhetspodden tar upp olika långsiktiga och aktuella frågeställningar, med återkoppling till det senaste inom forskning och utveckling på områden som styr vår vardag.

Läs mer
Marknad
2020-03-12

Oroliga tider på börsen – intervju med investeringschef Niclas Hiller

Vi förstår att många är oroliga, men kunderna i Burenstam & Partners har mindre anledning till oro än många andra investerare.  Kundernas portföljer är robusta och byggda för att tåla oväntade svängningar, säger investeringschef Niclas Hiller. Här ger han sin syn på börsoron och på vilket sätt detta påverkar kundernas kapital.

Läs mer
Marknad
2020-03-10

Håll fast vid befintlig strategi!

Det turbulenta börsklimatet som utlöstes av det globala virusutbrottet av Corona, har fortsatt under inledningen av mars. Dessutom inledde Saudiarabien ett oljepriskrig den 8 mars, vilket gav de kraftigaste fallen i oljemarknaden sedan 1991.

Läs mer
Marknad
2020-03-09

I oljeraset är USA elefanten i rummet!

I oljeraset är USA elefanten i rummet! Se dagens DI Tv med Burenstam & Partners chefsekonom Rose Marie Westman.

Läs mer
Marknad
2020-03-06

Marknadsbrev mars 2020

Coronaviruset upptäcktes på allvar utanför Kina i bl.a. Sydkorea, Italien och Iran under februaris sista vecka. Aktiemarknaderna, som tidigare varit i stort sett opåverkade av de drastiska åtgärder som Kina vidtagit, blev nu vittne till en 180 graders omsvängning med nedgångar på 12 % i Europa, Stockholm och New York under en vecka.

Läs mer
Hållbarhet
2020-03-03

Startups som gör världen bättre!

Sverige ligger i framkant vad gäller innovation inom miljömässig och social hållbarhet. Var finns det störst potential just nu? Vi möter Europas främsta hub för startups som verkligen gör skillnad. Oskar Malm Wiklund är ansvarig för medlemmarna på Stockholms-baserade Norrsken House, ett co-working-kontor samt kreativt kluster för entreprenörer som just nu hittar lösningar på vår tids största utmaningar.

Läs mer

Önskar du träffa oss och lära dig mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få inspiration, bli uppdaterad och informerad. Registrera dig för vårt nyhetsbrev idag!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.